Den nye MacBook Pro 13″ 2020: Alt du behøver vide Kommentér

Apples første MacBook Pro-udgivelse i 2020 er endelig kommet ud. Efter de nye iPad Pro og MacBook Air-versioner, kan vi se frem til en opdatering til Apples 13-tommers MacBook Pro. Bare rolig, der skal nok komme mere senere på året. MacBook Pro 16-tommer, Apples egne ARM-processore eller endda dual-screen MacBooks. Det kan blive et interessant år i Apple-verdenen.

Desværre er den nye MacBook Pro 13-tommer en skuffelse for mange Mac-fans.

Priser og leveringsdato

Trods det originalt blev planlagt at den skulle lanceres ved en forårsbegivenhed, har Apple valgt at give deres 13-tommers en opdatering. Den blev udgivet den 4. maj, som opfølgning på MacBook Air tilbage i april 2020.

Mange er dog ikke imponerede over lanceringen, da det ikke rigtig bringer noget nyt med. De fleste spekulerer på, om Apple har tænkt sig at lancere den ventede 14″ senere på året, sammen med udgivelserne af iPhone 12 og MacBook 16″.

Hvad med prisen?

Den billigste koster 11.699,00 kroner, stort set ligesom den har gjort de sidste par år.

MacBook 13-tommer bringer nyt med sig

Vi har forventet et lille stød til MacBook Pro 13 i et par måneder nu. Da opdateringen kom i begyndelsen af maj 2020, var den imidlertid lidt mere vidtgående end forventet.

Lad os starte med det vigtigste:

Nyt tastatur

Vi starter med den sætning, der var på alles læber: Magic Keyboard. Lige siden MacBook Pro 16 debuterede med det fornyede saksekontaktaktiverede Magic Keyboard, har skriften været på væggen for det fejlbenede butterfly-tastatur. Nu har Apple bragt det til MacBook Pro 13, hvilket betyder, at enhver bærbar computer i Apples sortiment har et meget forbedret sæt nøgler. Det alene ville være grund til at fejre, men der er mere at dissekere.

Som forventet ligger den nye MacBook Pro største opgradering på dens tastatur. Det bytter Apples fejlbehævede sommerfuglmekanisme med et meget mere pålideligt saksekontakttastatur, der først blev introduceret på den seneste 16-tommer MacBook Pro sidste år. Vigtigere er det, at denne lancering fungerer som den endelige søm i den 5-årige sommerfugl-tastaturmekanismens kiste, da alle virksomhedens MacBook-modeller nu har det nye Magic Keyboard.

Visuelt er MacBook Pro imidlertid identisk med sin forgænger. Flere rapporter havde antydet, at det måske har en større 14-tommer skærm og mindre rammer, men det er ikke tilfældet her, desværre. Det er udstyret med den samme 13-tommer nethindus og True Tone-skærm, Touch ID til biometri-godkendelse, en strimmel berøringsskærm, der er placeret over tastaturet, aluminiums unibody-design i pladsgrå eller sølv og et identisk sæt af porte.

Bedre udstyret (surprise)

Det andet sikkerhedsspil var, at Apple ville forbedre MacBook Pro 13’s processorer, og det gjorde det behørigt, hvilket bragte 10. generation af Intel-chips til bordet. Disse leveres også med forbedret Intel Iris Plus-grafik. Ikke alle modeller af MacBook Pro 13 har dog modtaget 10. generation af chips – de to entry-level-modeller findes stadig på Intels 8. generation af processorer. Hvis du vil have denne ydeevne boost, skal du se på de to udgaver med højere ende.

Det er ikke alt, der er forbeholdt de dyrere modeller. For det første er hukommelsen hævet fra 2.133 MHz LPDDR3 RAM til 3.733 MHz LPDDR4X hukommelse (nu op til 32 GB i nogle modeller), men kun i de to dyreste versioner. Du kan nu også få en 4TB SSD for første gang i en 13-tommer MacBook Pro – men igen, ikke i de to mest overkommelige modeller.

Der er dog én ting, der er kommet til enhver model: Apple har fordoblet lagringen overalt. Vi har længe følt, at 128 GB ikke var i nærheden af ​​nok plads til en moderne bærbar computer, og det ser ud til, at Apple endelig er enig, især da MacBook Air starter på 256 GB lagerplads. Basen MacBook Pro 13 har nu 256 GB hurtig SSD-opbevaring, mens de to mellemliggende modeller leveres med 512 GB. Den avancerede model er udstyret med en 1 TB SSD.

Andre steder forbliver meget det samme. Du får stadig Touch Bar og Touch ID, du får stadig den samme 2560 x 1600 Retina-skærm, og du får stadig den samme række USB-C-porte, der kører i Thunderbolt 3-hastigheder (enten to eller fire, afhængigt af hvilken model du vælger til). Den fornyede MacBook Pro 13 er lidt tungere end sin forgænger ved 3,1 pund mod 3,02 pund og er åh-så-lidt højere fra 0,61 til 0,59 tommer, men ellers er chassiset næsten identisk. Priserne ændrede sig heller ikke, startende ved 11.669 og steg til 17.699 for top-end-indstillingen (før du tilpasser komponenter).

MacBook 14-tommer

Maj-opdateringen til 13-tommer MacBook Pro er muligvis ikke den sidste. Hvis du tror på rapporterne, er en 14,1-tommer MacBook Pro også i værkerne.

Den 16-tommer MacBook Pro har i øjeblikket eksklusive funktioner som den større skærmstørrelse og de tyndere bezels. Dette erstattede 15-tommer MacBook Pro, og vi forventer, at den samme ting vil ske med dens lille søskende.

Der er spor i de nylige EØF-registreringer, der tyder på, at den lækkede enhed er en del af den samme familie som MacBook Pro, hvor A2289-modelnummeret er blandt dem. MacBook Pro 16 har et modelnummer på A2141 og er den første MacBook Pro, der bruger et modelnummer, der starter “A2” (tidligere startede alle de nyeste MacBook Pros “A1”). Mens forskellige iPads også bruger modelnumre, der starter A2, betyder vægten på “bærbart computermærke” i EØF-arkiveringen, at denne enhed er en slægtning til MacBook Pro 16.

Vi synes, det er meget usandsynligt, at dette er et specielt stød for MacBook Pro 16, da det ser ud til at være upræstisk at opdatere det, så snart efter frigivelse af det. MacBook Pro 13-tommer har dog stadig disse tykke rammevægter, hvilket gør det til det meget mere sandsynlige emne for EØF-arkiveringen. Det betyder, at vi kan forvente, at den 14-tommer MacBook Pro har et lignende spec-ark som 16-tommeren: Et magisk tastatur med forbedret rejse; slimline skærmrammer; Touch Bar med en fysisk Esc-tast og Touch ID-knap; og et nyt kølesystem til at udtrække mere ydelse fra de interne komponenter.

Der er også en mulighed for, at både MacBook Pro 14 og den opdaterede MacBook Pro 16 får en lille, men velkommen opgradering af deres tastaturer. AppleInsider rapporterede, at Apples MacBook-tastaturer kunne få baggrundsbelysning drevet af en form for True Tone. Dette gør det muligt at justere den baggrundsbelysede hvidbalance dynamisk baseret på det omgivende lys omkring dig, hvilket hjælper med at gøre det lidt mere behageligt på dine øjne under visse forhold.

Apple kunne skifte til AMD, eller endda ARM

Det er ingen hemmelighed, at Apple er blevet frustreret over Intel, da chipproducenten ofte har kæmpet for at overholde fristerne, hvilket resulterede i, at MacBooks blev lanceret uden de nyeste og bedste processorer inde i dem. Det ser ud til, at Apple næsten næsten er tør for tålmodighed og meget vel kunne se andre steder efter sine MacBook Pro-processorer. Spørgsmålet er, hvilket alternativ det vil slå sig ned på.

Selvom det mest sandsynligt er at holde sig med Intel, er den førende erstatningskandidat AMD. I februar 2020 blev MacOS-betakode afsløret, der henviste til adskillige AMD-processorer og grafikchips, herunder “Renoir”, som er et kodenavn for AMDs Ryzen 4000-serien processorer. U-serien chips tilbyder op til otte kerner og 16 tråde, mens de bruger små 25 watt strøm. Selvom det er muligt, at Apple bare testede dem ud og ikke har til hensigt at bruge dem i fremtidige Mac-computere, synes Renoir’s power-to-performance-forhold perfekt til en top-end maskine som MacBook Pro.

Apple kræver meget strømeffektive dele til MacBook Pro for at gøre det muligt for den at være næsten lydløs under de fleste operationer, og disse chips ville være let effektive nok til Apples smag. At bringe disse otte-core U-serien processorer til 13-tommer MacBook Pro kan revolutionere, hvad kreative fagfolk kunne gøre med en mindre bærbar computer.

Hvad med ARM? Rygter om, at Apple skifter processorer fra Intel til ARM, har svævet rundt i årevis, men det ser ud til, at sent i 2020 eller begyndelsen af ​​2021 kunne være det tidspunkt, dette omsider bliver realitet ifølge en rapport fra Ming-Chi Kuo. Både Bloomberg og Axios har rapporteret, at Apple er godt i gang med switch, kodenavnet Kalamata, og Apple har bevist, at dets egne ARM-baserede chips er i stand på grund af deres fremragende ydelse i enheder som iPad Pro.

Der er en anden grund til, at Apple muligvis skifter til ARM, og interessant nok kommer det ikke fra verden af ​​hardware – men software. Ledetråden her er Project Catalyst, Apples løbende indsats for at få iOS-apps til at fungere på Mac. Projektet er startet med, at iPad-apps først sprang, og antages at udvide til også at omfatte iPhone-apps i 2020. Det endelige mål er at tillade, at app fungerer på enhver Apple-platform. Apple kunne håbe på at gøre det lettere ved at udstyre alle sine enheder med ARM-chips. Dette ville gøre livet massivt lettere for appudviklere, som kunne arbejde på apps, ved at de kører i den samme arkitektur uanset enheden.

Mens Apples ARM-baserede A-serie-chips har vist imponerende ydelse, er det ukendt, hvor godt de ville stakke op mod high-end Intel- eller AMD-chips, som MacBook Pro er værdig. Den tidligere Apple-seniorchef Jean-Louis Gassée har rejst et interessant punkt: Ampere Computing sælger allerede højdrevne ARM-chips, der kan konkurrere med Intel Xeon-processorer, hvilket muligvis baner vejen for endda Mac Pro til at skifte til Apple-fremstillede chips.

Derudover er en rapport fra Bloomberg, der hævdede, at Apple aktivt arbejder på en ARM MacBook med en 12-core-processor inde, og at virksomheden ser ud over 12 kerner efter fremtidige modeller. Hvis en sådan processor skulle komme til MacBook Pro, kunne tingene blive meget interessante.

Vi forventer stadig, at Apple sandsynligvis vil debutere på ARM-chips i MacBook Air (potentielt på verdensomspændende udviklerkonference), hvilket er en sikrere indsats, der er givet i MacBook Air-ydelsen, er mindre vigtig, så overfør MacBook Pro til ARM senere dato.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *